top of page
Dancing Hands Touching

ΧΟΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τί να περιμένω;

Όπως κάθε μορφή ψυχοθεραπείας, η χοροθεραπεία δίνει έμφαση στις ατομικές ικανότητες και δεν είναι διδακτικός ο σκοπός της. Ο στόχος της θεραπείας καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από το αίτημα του θεραπευόμενου. Η διάρκεια της θεραπείας ποικίλει, οπότε μπορεί να είναι βραχυπρόθεσμη ή μακροπρόθεσμη. Η κάθε συνεδρία είναι μοναδική και προσαρμόζεται στις εκάστοτε ανάγκες του ατόμου. Σκοπός είναι, μέσα από ένα περιβάλλον αποδοχής και ασφάλειας, να εξερευνήσει το άτομο κομμάτια του εαυτού του και των σχέσεων του με τους άλλους, να συνειδητοποιήσει και να αποδεχτεί σκέψεις, συναισθήματα και σωματικές αισθήσεις και να επιτύχει τις όποιες αλλαγές επιθυμεί σε συναισθηματικό και ψυχολογικό επίπεδο.

Πώς δομείται μία συνεδρία;

Ο θεραπευόμενος αρχικά αναλύει το αίτημά του καθώς και τους λόγους που τον οδήγησαν στην θεραπεία. Κατόπιν, με την υποστήριξη του θεραπευτή το άτομο εξερευνά πτυχές του εαυτού του. Το σώμα ή/και η κίνηση είναι σύμμαχοι σ αυτό το ταξίδι αυτογνωσίας, συχνά δε, δρουν ως εφαλτήρια για την συνειδητοποίηση ή την αλλαγή συμπεριφορών και μοτίβων. Καθώς η θεραπεία είναι πάντοτε εξατομικευμένη, είναι δυνατόν να εισαχθούν στοιχεία και από άλλες τέχνες (π.χ. ζωγραφική, θέατρο, κ.α.) καθώς και τεχνικές διαλογισμού και ενσυνειδητότητας.

 

Η χοροθεραπεία συμβάλλει :

•​Στην επαφή με το σώμα μας

•​Στην σύνδεση σώματος-νου

•​Στην έκφραση των συναισθημάτων μας

•​Στην αναγνώριση και παρατήρηση πτυχών του εαυτού που δεν έχουν εκφραστεί

•​Στην αποδοχή του εαυτού

•​Στην εξερεύνηση νέων κινητικών μοτίβων και την αλληλεπίδραση τους με τα συναισθήματα μας

•​Στην μείωση του άγχους και της έντασης

•​Στην χαλάρωση

Η κα Μάρθα Ποντίκη είναι απόφοιτη του Ελληνικού Κέντρου Επιμόρφωσης Ψυχοθεραπεία Μέσω Τεχνών με ειδίκευση στην Ψυχοδυναμική Γιουγκιανή Συμβουλευτική μέσω της Χοροθεραπείας. Το 2012 αποφοίτησε από το Ανώτατο Τεχνολογικό Ίδρυμα Πατρών και έκτοτε εργάζεται ως λογοθεραπεύτρια με παιδιά και εφήβους σε ιδιωτικά κέντρα. Η ενασχόλησή της με την χοροθεραπεία αποτελεί τον συνδυασμό της αγάπης της για τον χορό και τις τέχνες και του ενδιαφέροντός της για την ανθρώπινη ψυχή. Χορεύει ενεργά για πάνω από 20 χρόνια, είναι κάτοχος πτυχίου IDTA για τους latin χορούς, έχει συμμετάσχει σε πλήθος αγώνων latin με διακρίσεις, ενώ παράλληλα έχει ασχοληθεί με τον σύγχρονο χορό και το χοροθέατρο.

Επικοινωνήστε μαζί μας για τα διαθέσιμα προγράμματα και ωράρια στο 2109707995!

395446555_838417331621125_6549880142576891275_n.jpg

Χοροθεραπεία: όταν ψυχοθεραπεία, κίνηση και τέχνη συνδυάζονται!

Η χοροθεραπεία αποτελεί μια μορφή ψυχοθεραπείας μέσω των Τεχνών. Η διαφορά της με άλλες ψυχοθεραπευτικές μεθόδους είναι ότι εκτός από την ομιλία, χρησιμοποιεί και το σώμα και την κίνηση ως μέσα για συνειδητοποίηση, έκφραση και αλλαγή. Λαμβάνοντας υπόψιν ότι το σώμα και ο νους είναι αλληλένδετα και ότι η κατάσταση του σώματος έχει επιπτώσεις στη διανοητική και συναισθηματική υγεία, και αντιστρόφως, η χοροθεραπεία αποτελεί μια ιδανική επιλογή για όσους επιθυμούν μια ολιστική ψυχοθεραπευτική προσέγγιση.

Σε ποιους απευθύνεται;

Η χοροθεραπεία απευθύνεται σε άτομα όλων των ηλικιών, ανεξαρτήτως φύλου, σε παιδιά, έφηβους και ενήλικες. Μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε, δεν απαιτείται συγκεκριμένο επίπεδο φυσικής κατάστασης ή χορευτικό υπόβαθρο, καθώς στόχος της θεραπείας είναι να προάγει την ψυχική και σωματική υγεία και όχι να διδάξει τεχνικές χορού. Οι συνεδρίες δύναται να είναι ατομικές ή ομαδικές.

bottom of page